Український Херсон

  • Збільшення розміру шрифта
  • Звичайний розмір шрифта
  • Зменшити розмір шрифта
"Харьківські угоди" об'єднали усю херсонську опозицію
В Херсоні відбувся Круглий стіл представників політичних сил та громадських організацій Херсонської області на тему: «Харківські угоди - політичне ярмо для України».  Чи не вперше за останній рік цей круглий стіл продемонстрував, що представники всіх опозиційних сил можуть зібратися разом та прийняти спільний документ.
 
«Політична Херсонщина» надрукувала результат обговорення на цьому Круглому столі. Далі - текст Резолюції Круглого столу.
 
Ми, учасники  круглого столу «Харківські угоди - політичне ярмо для України», підтримуємо акцію протесту проти так званої ратифікації Харківського пакту 2010 року, яка відбулась 27 квітня в м. Києві, і підписуємо нижче приведений проект резолюції круглого столу:
 
1.Сьогодні виповнюється річниця так званої  «ратифікації» ганебних харківських угод. Підсумком антиукраїнського зговору стало продовження перебування Чорноморського флоту Росії на території України на 25 років. Цим було грубо порушено Конституцію України. Вона чітко зафіксувала: на території України не допускається розміщення іноземних військових баз.
 
2.Так звана «ратифікація» відбулася з грубим порушенням регламенту Верховної Ради України. Події 27 квітня 2010 року стали наругою над вищим законодавчим органом України. Провладна більшість зганьбила саме поняття демократії та парламентаризму в Україні, виявила свою холуйську антиукраїнську сутність.
 
3.Харківський зговір завдав непоправної шкоди суверенності та незалежності нашої держави. Продовжено дію окупаційного режиму у Севастополі та інших містах Криму. Російським флотом нахабно ігноруються закони України, він став центром антиукраїнської шпигунської діяльності, залишається джерелом постійної загрози для життя українських громадян. Через його присутність Україна ризикує бути втягнутою в міжнародні конфлікти, як це могло статися під час російської агресії проти Грузії у серпні 2008 року.
 
4.Абсолютно безвідповідальним на цьому тлі є плани теперішньої влади дозволити Росії переозброїти Чорноморський флот, значно посиливши його військову потужність. Вимагаємо виконувати базові угоди 1997 року, які забороняють якісну зміну озброєнь російського флоту.
 
5.Перебування іноземних баз на території України суперечить не лише Конституції України, але й так званій «позаблоковості», проголошеній нинішньою владою. Не можна бути позаблоковою державою і одночасно дозволяти іншій країні – членові військового блоку – окуповувати свою землю. Це – черговий обман і блюзнірство! Це – чергове свідчення того, що теперішня влада кинула безпеку України та її громадян напризволяще.
 
6.Харківський зговір – це потужний удар по економічних інтересах держави. Замість змусити Росію платити справедливу ціну за оренду нашої землі, влада загнала країну у чергову фінансову пастку. «Дешевий» газ обернувся його 50-ти відсотковим підвищенням. Прості люди оплачують сьогодні недолугі і злочинні дії уряду. Такими є соціальні наслідки «порятунку» економіки за рецептами цієї антинародної та антиукраїнської влади.
 
7.Російський флот – це гальмо економічного розвитку Севастополя та Криму. Корупція і нелегальний бізнес – ось головні наслідки його присутності. У нас з вами забрали ще на 25 років 18 тисяч гектарів кримської землі. 10 км причалів працюють не на розвиток Севастополя, а його забруднення іржавим металобрухтом. Всі українці, в тому числі й севастопольці, щороку втрачають мільярди гривень не отриманого прибутку. Російський флот заважає Севастополю стати туристичною перлиною Чорного моря! Російський флот заважає Севастополю стати морськими торгівельними воротами України! Цей флот повинен піти геть!
 
8.Опозиційні партії патріотичного спрямування зроблять все для того, щоб 27 травня 2017 року стало останнім днем перебування російського флоту на українській землі. Ми закликаємо розпочати загальноукраїнську кампанію зі скасування окупаційних угод та очищення нашої землі від іноземних військових баз! Російській владі слід пам’ятати – у чорноморського флоту в Криму немає жодної перспективи.
 
9.Антиукраїнські угоди мають бути денонсовані. Ми вимагаємо від Верховної Ради невідкладно розглянути та підтримати вн
есений від опозиції відповідний законопроект. Ми вимагаємо від Президента України як гаранта Конституції забезпечити неухильне виконання її положень.
 
10.Владі треба нарешті зрозуміти – вона не вічна. Ще не пізно виправити свої помилки. Буде пізно, якщо цього не станеться.
 
 
Звернення підписали представники «Батьківщини», Конгресу українських націоналістів, Народного руху України, УРП «Собор», Української народної партії, «Нашої України», «Реформів і порядку», «Свободи», «Фронту Змін», «За Україну!», «Української платформи», Всеукраїнського об’єднання ветеранів, Соборного козацтва України «Січ», «Ліги українських жінок»
 
 

Головне меню

Любешів

Пошук

Ціни на паливо

Зв'язок з сервером відсутній...

Друзі сайту


Банер
Банер

 

 


Опитування

Затримання студентів за розклеювання листівок- це: